Blog Post

Ce trebuie sa stim inainte de cumpararea unei piese auto

Fiecare propietar de masina isi doreste piese auto ieftine si de calitate, necesare mentinerii autoturismului intr-o stare excelenta pe termen lung si foarte lung, dar care sa nu presupuna o investitie prea mare. Din nefericire , acest lucru e imposibil , piesele auto fiind o achizitie destul de costisitoare. Totusi , un cumparator inteligent poate sa obtina varianta optima si sa cumpere piese auto ieftine la o calitate deosebita. Evident, pentru a descoperi piese auto ieftine, trebuie sa cauti foarte mult, mai ales in conditiile in care piata este plina cu sumedenie de modele, care mai de care mai exotice, ce incearca sa te convinga prin ambalaj si prin pret , dar care au o calitate indoielnica. In caz ca nu ai ceva experienta, aceasta cautare poate fi stresanta si se poate finaliza cu achizitia unei piese de calitate slaba. Respectand insa anumite criterii, vei putea achizitionapiese auto de calitate la pret mic si mediu , economisind si foarte mult timp(aici lider in materie este autodepot.ro).

Oferta de piese auto ieftine este prezenta pretutindeni. Atat in mediul real cat si in cel virtual exista sute de magazine dornice sa te castige drept client. Cel mai sigur mediu pentru o astfel de achizitie este insa cel online. Practic, daca te hotarasti asupra unei achizitii din mediul online, ai oportunitatea sa gasesti piesa auto dorita si sa afli toate detaliile despre ea. Poti cauta pe forumuri de specialitate, poti intreba alti utilizatori si poti consulta concurenta, sa vezi ce alte modele exista si posibilitatea unui pret mai mic. In schimb , in mediul fizic odata ce ai ajuns intr-un magazin , vanzatorul va apela la toate trucurile posibile numai sa cumperi de la el , neavand insa garantia ca este cea mai buna sau ieftina piesa. Prin urmare mediul online sau virtual reprezinta locul optim unde poti afla maximul de date despre piesa auto care iti trebuie.

In alta ordine de idei , trebuie sa stim ca pe piata auto exista trei tipuri de piese: piesele originale, piesele aftermarket si piesele contrafacute. Cele mai apreciate piese auto sunt cu siguranta piesele originale , exact ceea ce comercializeaza autodepot.ro. Ele sunt recomandate de producatorul marcii pentru care achizitionezi piesa si prezinta o calitate maxima , adaptata perfect pe necesitatile masinii. Practic , piesele auto originale sunt montate pe linia de productie a masinii fiind cele mai de incredere. Singura lor problema este insa pretul , cel care de foarte multe ori poate fi destul de ridicat , facand din piesele originale niste elemente inaccesibile pentru cei cu buget redus.
In acest caz exista o a doua categorie de piese auto ce trebuie luata in consideratie. Piesele auto aftermarket sunt identice celor originale , cu deosebirea ca acestea sunt facute de terti producatori , sub alte branduri. Piesele aftermarket sunt piese auto mai ieftine decat cele originale si prezinta aproximativ aceeasi calitate precum cea a pieselor originale. Piata pieselor auto se confrunta cu o confuzie generala , fapt ce incurca piesele aftermarket cu cele contrafacute. Realitatea este ca piesele auto aftermarket pot fi cea mai buna alegere si nu au legatura cu piesele auto contrafacute.
Aceasta categorie de piese auto , piesele contrafacute, sunt copii nereusite ale pieselor originale si de cele mai multe ori prezinta o calitate indoielnica. Foarte rar exista sanse sa gasesti si piese contrafacute de o oarecare calitate dar nu merita riscul. Chiar daca sunt mult mai ieftine decat cele originale sau decat cele aftermarket, piesele contrafacute sunt evitate de majoritatea posesorilor de masini sau macar de cei ce vor o viata cat mai lunga pentru masina. Numai daca esti foarte atent la ceea ce cumperi, sansele de a cumpara piese contrafacute sunt minime dar pentru asta trebuie sa respecti cateva reguli de baza.

Inotdeauna cumpara piese auto numai din magazine autorizate. Indiferent ca e vorba de magazine reale sau de magazine online , ideal este sa cumperi piese auto din locuri cunoscute si care sunt autorizate. Daca in mediul real simpla prezenta a magazinului e suficienta , in mediul online este bine sa verifici datele firmei , inainte de a face achizitia. Consulta feedback-urile altor clienti de pe forumurile aferente sau verifica pagerank-ul magazinului online respectiv. Cu certitudine vei gasi multiple pareri care te vor ajuta sa decizi . Daca un produs aparent original are un pret mic fata de alte oferte , pune-ti semne de intrebare.Sansele de a achizitiona o piesa ieftina si de calitate cresc proportional cu atentia acordata detaliilor , buzunarul tau neavand de suferit prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SEO Constanta | Magazinul de site-uri | Responsive Web Design